Cocktail XL voor olifanten 

BronDierenpark Amersfoort

Geplaatst op 10 augustus 2016 om 12:15

De olifanten kregen vandaag een grote cocktail voorgeschoteld in DierenPark Amersfoort. “Ananas, appel, meloen: een drankje vol met fruitingredienten”, vertelt olifantenverzorger Coen Landheer. Het drankje is een voorafje: tijdens het driedaagse ZOO’n ZOOmer Food Festival, dat aanstaande vrijdag van start gaat, mogen kinderen chef-kok Pierre Wind helpen met het maken van cocktails voor de dierbewoners.

Olifanten-familie-8-570x320

“Een gebalanceerd voedingspatroon is voor dieren net zo belangrijk als voor mensen. De cocktails bestaan daarom uit ingredienten die de dieren normaal gesproken ook krijgen, alleen dan omgetoverd tot een zomerse verfrissing”, legt Coen uit. “Tijdens het Food Festival genieten de bezoekers van heerlijke hapjes en drankjes, met de cocktails XL laten wij onze dieren ook meegenieten.”Pierre Wind (2)

Tijdens de eerste dag van het ZOO’n ZOOmer Food Festival (12 augustus) mogen kinderen Pierre Wind meehelpen om cocktails te maken voor de olifanten, chimpansees en Siberische tijgers. Naast de dieren, is er ook voor de bezoekers genoeg lekkers te vinden: het gehele park staat vol met foodtrucks waar smakelijke hapjes en verfrissende drankjes te verkrijgen zijn. Het dierenpark is tijdens deze drie zomerse avonden tot en met 22.00 uur geopend en er vinden optredens op verschillende podia plaats. Bezoekers komen van alles te weten over de voedingspatronen van dieren tijdens de speciale Foodtours in DierenPark Amersfoort.BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.