Endoscopie hond; wat houdt het in?

Aan de hand van een endoscopie bij een hond kun je veel dingen zien. Bij een endoscopie wordt er eigenlijk een kijkje genomen aan de binnenkant van de hond. Endoscopie betekent ook ‘’ binnenin kijken’’ met een scoop. Alleen wat is een scoop? Dat is een dunne slang waarin een kleine camera in gemonteerd is. Tijdens een endoscopie onderzoek bij de hond kunnen de maag, darmen, maar ook de keel en neus bekeken worden. Dit is weer anders dan een laparoscopie, hierbij gaat de dierenarts via de buikwand naar binnen. Lees hieronder alles over een endoscopie bij een hond.

Wanneer is een endoscopie onderzoek nodig?

De redenen om over te gaan tot een endoscopie bij de hond kunne uiteenlopend zijn. Zo kunnen er klachten zijn die duiden op organische aandoeningen, ziekten en stoornissen. In die gevallen is de endoscopie een effectieve methode om een diagnose te kunnen stellen. Vaak wordt een endoscopie behandeling aangeraden wanneer er herhaaldelijke klachten zijn, zoals diarree of braken.

Heeft je dier iets gevaarlijks opgegeten dat niet geschikt is voor honden? Dan kan de dierenarts door middel van een endoscopie bij de hond het opgegeten voorwerp uit de maag of slokdarm halen.

Een goed beeld krijgen

Met een endoscopie behandeling kan een dierenarts veel zien. Met een endoscoop kan een dierenarts de neus, keel, luchtpijp, slokdarm, maag of de endeldarm binnengaan en zo de binnenkant van deze organen goed zien. Aan de hand van een televisiescherm kunnen de beelden worden vergroot. Hierdoor kan er goed bekeken worden hoe de organen van de hond er uitzien en of er iets mankeert aan de organen. Aan de hand daarvan kan een dierenarts een goede diagnose stellen.

Lees tip:  Hoe kun je muizen verjagen uit je woning?

Wat kost een endoscopie behandeling?

De tarieven van een endoscopie behandeling verschilt per huisartsenpraktijk. Laat prijs alleen niet helemaal afhankelijk zijn voor je keus welke dierenarts je graag wilt inzetten. Een goede klik met een dierenarts is namelijk ook van belangrijke waarde. Bij de ene dierenarts wordt er een prijs berekend per het aantal minuten. Ook zijn er dierenartsenpraktijken met een vast tarief. Hierbij is van te voren duidelijk en vastgelegd hoeveel het onderzoek gaat kosten. Tevens kan het soms voorkomen dat er een narcose moet worden toegediend bij de hond. Meestal worden hier ook extra kosten voor gerekend.

Om teleurstellingen en miscommunicatie adviseren wij om van te voren altijd te vragen hoeveel het onderzoek gaat kosten. Soms kan dit lastig in te schatten zijn voor een dierenarts. Vraag in at geval naar een schatting van de kosten.



Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.