IJstraktaties voor de dierbewoners in Dierenpark Amersfoort

Geplaatst op 26 augustus 2016 om 08:05

Verfrissende ijsjes voor de dierbewoners in ons DierenPark. Nederland gaat deze week gebukt onder een hittegolf en daar krijgen ook de dieren het warm van. “Wij zorgen daarom voor extra verkoeling in de vorm van ijsjes, waterpartijen en door het verzorgen van plaatselijke regenbuitjes”, legt hoofddierverzorger Willem Verdonck uit.

Kwak geniet van een verfrissend buitjeOnder andere de beren, tijgers en ringstaartmaki’s krijgen tijdens de hittegolf ijs voorgeschoteld. “Geen Raketjes of Twisters natuurlijk, maar gezonde ijsjes”, legt Willem uit. Dit ijs bestaat uit voedsel die de dieren normaal ook krijgen, alleen dan omhuld met een verfrissend ijslaagje. “Zo zit er in het ijs van de beren, haringen verwerkt, in dat van de tijgers, sappige stukjes vlees en zijn de ijsjes van de maki’s gevuld met fruit.”

Siberische-tijger-eet-een-ijsje-300x200

Naast het uitdelen van ijs gebeurt er meer verkoelends. Bij de olifanten is de grote vijver gevuld met water en bij de vogels vallen verfrissende buitjes in de dierentuin: “Onze groenwangamazones, kwakken en parkieten waarderen een nat verenpak. Gelukkig kunnen wij een beetje het weer bepalen. Zo voorzien wij de vogels tijdens deze hete dagen van een lokaal regenbuitje”, vertelt Willem.

De komende dagen zorgen wij niet alleen voor verfrissing voor de dieren, maar ook voor de bezoekers. Er kan onder andere verkoeling worden gezocht in de deze zomer geopende Bosbeek en verspreid door het park zijn extra watersproeiers geplaatst waaronder de bezoeker verkoeling kan vinden.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.