Lees alles over de kattenverzekering

Nederlanders zijn gek op huisdieren. In 40% van de huishoudens wordt een huisdier gehouden. Katten zijn ongekend populair als huisdier; er zijn er maar liefst 2,7 miljoen in ons land. We zien onze katten als echte gezinsleden en daar mag natuurlijk niets mee gebeuren. Daarom is het erg verstandig om voor uw kat een kattenverzekering af te sluiten.

Verzekering kat

De aanschaf van een kat kan behoorlijk prijzig zijn en ook het kattenvoer en andere accessoires kosten geld. Dat vindt u natuurlijk niet erg, want uw poes of kater is u alles waard. Daarom is het ook van groot belang dat u ervoor zorgt dat uw kat goed verzekerd is. Zo komt u niet voor onverwachte kosten te staan en kan uw kat zo lang mogelijk bij u en uw gezin blijven. Mocht uw kat ziek worden of misschien zelfs een ongeluk krijgen, kan dit hoge kosten met zich meebrengen. Op geldzorgen zit u in zo’n geval helemaal niet te wachten. Een kattenverzekering neemt al deze zorgen weg, want hiermee bent u goed voorbereid op mogelijke medische kosten voor uw kat. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl vind u een overzicht een aantal verzekeraars die een huisdierenverzekering / kattenverzekering in hun verzekeringspakket hebben opgenomen. Kijk snel welke verzekering bij uw poes of kat het beste past.

Wist u dat? Voordelen Reaal / NowGo en Petplan!

De kattenverzekering van Reaal boven de € 500 direct de kosten van de nota betaalt aan de dierenarts of dierenspecialist. U hoeft dan niet meer voor te schieten. Daarnaast heeft de Reaal Dier & Zorg huisdierenverzekering veruit de hoogte maximale vergoeding, een vergoeding van maximaal € 5000 per verzekeringsjaar. Maar wist u dat de dierenverzekering van Petplan een vaste eigen bijdrage kent. Het eigen risico is standaard € 35,00 per ingediende declaratie.

Lees tip:  De meest effectieve manier om kakkerlakken te bestrijden

Kosten kattenverzekering

Een kattenverzekering zorgt ervoor dat uw pluizige vriendje alle medische zorg kan krijgen die hij of zij verdient. Tegelijkertijd behoedt een verzekering voor uw kat u tegen mogelijke hoge medische kosten voor het dier. Een kattenverzekering hoeft bovendien helemaal niet veel geld te kosten. De premie voor een verzekering van een kat is afhankelijk van de leeftijd van het beestje en het ras. Bepaalde rassen hebben namelijk meer kwaaltjes dan andere en er wordt aangenomen dat oudere katten vaker ziek zijn dan jongere katjes. De gemiddelde premie voor een basis kattenverzekering ligt rond de €10, -. U kunt er ook voor kiezen een aanvullende kattenverzekering af te sluiten of extra kosten te laten dekken.

Vergelijken kattenverzekeringen

Als u hebt besloten een kattenverzekering af te sluiten, is het van groot belang verschillende verzekeringen te vergelijken. U wilt natuurlijk de goedkoopste en meest geschikte kattenverzekering voor uw kat vinden en daar is wat vergelijkwerk voor nodig. Gelukkig is het maken van een vergelijking van kattenverzekeringen op internet zo gebeurd. De maatschappijen die kattenverzekeringen verstrekken hebben namelijk allemaal wel een eigen website, waar de nodige informatie over de verschillende huisdierenverzekeringen te vinden is. Het is hierbij van groot belang dat u voor uzelf inzichtelijk hebt aan welke eisen de kattenverzekering moet voldoen. Daarnaast is het belangrijk dat u let op de looptijd van de kattenverzekering en de voorwaarden die betrekking hebben op de verzekering.

Premie kattenverzekering berekenen

De premie van een kattenverzekering is gemakkelijk te berekenen. U telt simpelweg de premie voor de basisverzekering op bij de eventuele aanvullende kosten. Waar u ook op moet letten is dat u over de premie voor de kattenverzekering nog assurantiebelasting moet betalen. Deze belasting komt neer op 9,7%.

Lees tip:  De 5 grootste trends in de kattenindustrie in 2022

Goedkoopste kattenverzekering

U wilt natuurlijk de beste en goedkoopste verzekering voor uw kat. Daarom is een goede vergelijking van de verschillende kattenverzekeringen erg belangrijk. Het is ook goed om te weten welke factoren er bij een kattenverzekering voor zorgen dat de premie hoog of juist laag uitvalt. Ras en leeftijd van de kat zijn de belangrijkste zaken die van invloed zijn op de prijs die u voor uw kattenverzekering betaalt. Oudere katten kosten in de regel meer om te verzekeren en voor sommige rassen die veel kwaaltjes hebben, betaalt u ook een hogere premie. Om de goedkoopste kattenverzekering te vinden, is het ook van belang voor uzelf te bepalen of u een aanvullende of extra kattenverzekering wilt. Voor aanvullende verzekeringen kunt u dan ook weer een vergelijking uitvoeren om zo te komen tot de goedkoopste kattenverzekering.Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.