muizen

Hoe kun je muizen verjagen uit je woning?

Sommige mensen moeten al kokhalzen bij de gedachte aan ongedierte, terwijl andere mensen er een stuk beter tegen kunnen. Hoe dan ook is het voor iedereen onprettig als ze erachter komen dat ze in hun woning last hebben van muizen. Je kunt hierachter komen doordat je muizenkeutels ziet of doordat er aan spullen uit je voorraadkast is geknabbeld. Je wil in zo’n geval dan vaak ook zo snel mogelijk van deze muizen afkomen. Toch is een traditionele muizenval een beetje te bloederig en vies voor de meeste mensen. Hoe kun je dus op een andere manier muizen verjagen uit je woning?

Maak gebruik van geur

Een van de manieren waarop wordt gezegd dat je muizen zou kunnen verjagen, is door gebruik te maken van geur. Als een plek immers vies ruikt, dan wil je daar niet lekker wonen. Dit geldt ook voor muizen. Een van de manieren waarop je dit zou kunnen proberen, is door gebruik te maken van theezakjes. Het blijkt zo dat muizen niet van de geur van verse thee houden en dus in sommige gevallen maar een ander plekje opzoeken. Ook uien zouden dit voor elkaar kunnen krijgen. Toch is dit vaak niet ideaal, want je hele woning naar ui of thee laten ruiken is geen makkelijke klus. Muizen verjagen op een andere manier kan dan ook slim zijn.

uien

Muizen verjagen met geluid

Verder kun je nadenken over het gebruik van geluid om muizen te verjagen. Als je ergens de hele tijd een vervelende piep hoort, is het niet de beste plek om te wonen. Muizen horen hoge piepgeluiden die wij als mensen niet kunnen horen. Je zou dus kunnen proberen om een apparaat aan te schaffen dat ultrasoon geluid maakt. Hier hebben wij als mensen geen last van, maar de muizen wel. Houd er wel rekening mee dat je huisdieren hier misschien ook last van kunnen hebben. Muizen verjagen op deze manier kan dus niet altijd ideaal zijn.

Lees tip:  Het belang van regelmatige verzorging voor je hond

Katten jagen op muizen

Over huisdieren gesproken, je zou ook kunnen kijken of je een kat op muizen kunt laten jagen. Muizen verjagen kan heel goed door middel van de hulp van een kat. Wel is het zo dat niet alle katten even goed zijn in het vangen van muizen. Ook is het niet de bedoeling dat je alleen maar een kat neemt om muizen te bestrijden. Het is namelijk best wel een ding om een huisdier te nemen en daar moet je goed over nadenken. Doe dit dus alleen als je ook echt een kat zou willen hebben.

Muizen verjagen met muizenvallen

Een van de andere manieren waarop je van muizen af kunt komen is door gebruik te maken van muizenvallen. Je kunt vandaag de dag ook kiezen voor diervriendelijke muizenvallen als je de traditionele muizenvallen een beetje te erg vindt. Natuurlijk is het maar de vraag of je de muizen hiermee ook echt verjaagt. Muizen verjagen is dan ook iets dat niet zomaar gedaan is en het is vaak best een zoektocht om te vinden wat in jouw situatie werkt.Lukt dit uiteindelijk allemaal niet, schakel dan een diervriendelijke muizenval in.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.