Waarop letten bij het kopen van een stofzuiger

Waarop letten bij het kopen van een stofzuiger?

Is je oude stofzuiger kapot gegaan? Of werkt deze niet meer zo goed? Dan wordt het tijd voor een nieuwe stofzuiger. Echter heb je tegenwoordig keuze uit enorm veel verschillende stofzuigers. Daarom is het belangrijk om bij het kopen van een stofzuiger te letten op onderstaande punten.

1. Energieverbruik

De kans is groot dat je oude stofzuiger enorm veel energieverbruikt. Tegenwoordig zijn nieuwe stofzuigers een stuk energiezuiniger. Als je op zoek gaat naar een nieuwe stofzuiger dan is het letten op het energieverbruik erg belangrijk. Dit wordt aangegeven door middel van een energielabel. Het beste kan je kiezen voor een energielabel-A, maar een B-label is ook nog redelijk zuinig. Maak je geen zorgen om de zuigkracht, want het energielabel zegt niet over hoe krachtig de stofzuiger kan zuigen.

2. Vloer

De vloer die je gaat stofzuigen is natuurlijk ook enorm belangrijk. Heb je een houten vloer of vloerbedekking? Het is belangrijk om het type stofzuiger hierop aan te passen. Niet elke stofzuiger werkt geweldig op hout én vloerbedekking. Ook is het belangrijk om de keuze tussen een met stofzak of zonder stofzak. Voor kleine ruimtes is een stofzuiger zonder stofzak prima, maar bij grotere ruimtes is een type met stofzak aangeraden.

3. Huisdieren of niet?

Heb je huisdieren? Dan is een stofzuiger tegen dierenharen absoluut een aanrader. Een goede stofzuiger voor mensen met huisdieren beschikt over een stofzak, zodat zelfs de fijnste dierenhaartjes opgezogen worden. Ook is het handig als er meerdere zuigmonden bij geleverd worden, zodat je de haren van de bank af kunt zuigen of op andere moeilijk bereikbare plekken de haren kunt opzuigen. Vind je het lastig om de haren uit de hondenmand te zuigen? Dan is een kunstleren hondenmand een uitkomst!

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.