5 boeken over aquariums

Is jouw aquarium je grote hobby? En kun je hier urenlang mee bezig zijn? Dan vind je het misschien leuk om hier ook over te lezen. Er zijn namelijk een heleboel mooie boeken over aquariums verkrijgbaar. Van naslagwerken tot gidsen en handleidingen, er is van alles te vinden. Ga je op vakantie? Neem dan een mooi boek mee. Zo kun je zelfs op vakantie genieten van informatie over aquariums. Of ga je binnenkort zeeaquarium vissen kopen? Dan is het leuk om je op deze manier voor te bereiden. Hier zetten we de mooiste boeken voor je op een rijtje!

  • Handleiding zeeaquarium

Dit boek is heel bekend, en het is dan ook een echte musthave voor liefhebbers van zeeaquariums. Zowel voor de beginners als voor gevorderden staat er een heleboel nuttige informatie in dit boek. Zo wordt er geschreven over het opstarten van een zeeaquarium, maar ook over het oplossen van problemen en de waterkwaliteit. Leuk weetje: de auteur van het boek heeft al meer dan 25 jaar zelf een succesvol zeeaquarium. Zo weet je dus zeker dat je ervan op aan kunt!

  • Algae: A Problem Solver Guide

De groei van algen is een van grootste frustraties van aquariumhouders. Het verpest het zicht van je aquarium doordat het glas of het water troebel wordt. Daarom wil je natuurlijk zo snel mogelijk van deze algen afkomen! In dit boek wordt haarfijn uitgelegd hoe je allerlei soorten algen kunt stoppen en beheersen, welke herbivoren kunnen worden ingezet tegen algen en hoe je verschillende soorten algen identificeert. In dit boek vind je onder andere foto’s die onder de microscoop genomen zijn. Dit is belangrijk voor de identificatie van de algen.

  • Angel Fishes of the World
Lees tip:  De 5 grootste trends in de kattenindustrie in 2022

Ben jij geobsedeerd met de vissenfamilie Pomacanthidae? Dan mag dit boek niet ontbreken in je collectie. In het boek vind je namelijk allerlei informatie over het leven van keizers, de geschiedenis, zorg, voeding en gevangenschap.

  • Invertebrates A Quick Reference Guide

Ben jij visueel ingesteld? Dan is het boek Invertebrates A Quick Reference Guide perfect voor jou. In dit boek vind je namelijk meer dan 650 kleurenfoto’s waarmee je je urenlang kunt vermaken. Op deze foto’s worden meer dan 500 soorten ongewervelden geïdentificeerd, perfect dus voor de echte liefhebbers!

  • Banggai Cardinalfish

Ben jij een onderzoeker, professional of student die geïnteresseerd is in de Banggai Cardinalfish? Dan is dit boek voor jou de beste keuze. De Banggai Cardinalfish is fascinerend en uniek, en er zijn een aantal studies gedaan naar deze soort. In dit boek is dan ook informatie opgenomen over de voortplanting, de ecologie en de evolutie. Heel interessant voor professionals op dit gebied!

Zelf zeeaquarium vissen kopen

Ben je enthousiast geworden over de bijzondere onderwaterwereld? Dan kan het heel leuk zijn om zelf een aquarium te starten en zeeaquarium vissen te kopen. Zo kun je jouw kennis uit de boeken in de praktijk brengen en veel plezier hebben van je eigen aquarium!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.