Verschillende soorten vissen die je kunt houden

Vissen zijn erg mooie huisdieren om te houden, maar worden vaak een beetje over het hoofd gezien. Het is echter erg leuk om een vijver met vissen of een zoutwater- of zoetwateraquarium te hebben. Ondanks dat het lijkt alsof vissen erg makkelijke huisdieren zijn om te houden, komt hier vaak toch nog wat werk bij kijken. Wij geven je voor 3 soorten vissen een aantal tips.

Vijvervissen

Een vijver in je tuin is een prachtige eyecatcher. Er zijn natuurlijk vele verschillende soorten vijvers die je aan kunt leggen, maar om het overzichtelijk te houden, lichten we hier een van de populairste soorten uit. Namelijk de koi vijver. Koi zijn prachtige grote vissen die een strakke en diepe vijver nodig hebben. Voordat je de vijver aanlegt moet je er rekening mee houden dat het belangrijk is dat de vijver een goede filter heeft en dat je geen planten in de vijver plant. Wil je wel planten in je koivijver, maak dan gebruik van drijvende plantenbakken. Deze kunnen de koi van niet loswroeten van de bodem. Hierbij moet je zorgen dat de vijver groot genoeg is voor het aantal koi dat je wilt houden. Ga uit van maximaal 70cm koi per kuub. Koi hebben veel zwemruimte nodig en de vraag is of je het maximale aantal in je vijver wilt houden, omdat je dan een sterke filter nodig hebt om de ammoniak waarde laag te houden. Koivissen hebben verder goede voeding nodig om de mooi te laten groeien en de kleuren goed uit te laten komen. Een van de beste merken hiervoor is Saki Hikari koivoer. Dit merk heeft erg goede kwaliteit koivoer, speciaal voor bijvoorbeeld verschillende seizoenen, om ze te laten groeien of om de kleuren te versterken. Leg je een goede vijver aan en zorg je goed voor je vissen, dan heb je gegarandeerd een prachtige aanwinst in je tuin en een nieuwe hobby!

Lees tip:  De Onmisbare Rol van Blindengeleidehonden: Een Verhaal van Vertrouwen en Vriendschap

Zoutwateraquarium

Heb je geen ruimte in je tuin voor een vijver, maar wil je toch graag vissen. Dan is een zoutwateraquarium een hele goede oplossing. Een zoutwater aquarium inclusief alle nodige filters en verlichting is te verkrijgen bij verschillende aquariumwinkels. Hier kun je vaak ook het levend steen en zeewater kopen voor in de bak. Laat je hier adviseren over de geschikte waardes van het water en de beste vissen waar je mee kunt beginnen. Zo beginnen de meeste mensen met de Salarias Fasciatus, wat een goede opruimer is. Hierna kun je je aquarium uitbreiden met bijvoorbeeld een prachtige anemoonvis of een kleurrijke koningsgramma. Een zoutwateraquarium is echt een genot om naar te kijken.

Zoetwateraquarium

In een zoetwateraquarium kun je weer andere soorten vissen houden dan in een zoutwateraquarium. Ook dit aquarium kun je aanschaffen bij verschillende aquariumwinkels. Laat je informeren over de juiste temperatuur van het water, de grootte van je aquarium, de juiste verlichting en filters en welke vissen je kunt houden. Denk hierbij aan vissen zoals guppy’s, de black molly, de zoenvis en natuurlijk de bekende goudvis. Ook erg leuk om in een zoetwateraquarium te houden zijn kleine garnalen. Ze zijn niet alleen heel leuk om naar te kijken, veel soorten helpen ook nog eens met het schoonhouden van je aquarium.

Denk voordat je een aquarium aanschaft of een vijver aanlegt in ieder geval goed na over welke vissen je het liefst wilt houden en verdiep je in de verzorging die ze nodig hebben. Hierna kun je gaan genieten van deze prachtige huisdieren!

Lees tip:  IJstraktaties voor de dierbewoners in Dierenpark Amersfoort


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.