5 Redenen waarom je een dierenverzekering zou moeten afsluiten

Iedereen die een huisdier heeft zal er ooit voor de keuze hebben gestaan om wel of geen huisdierenverzekering af te sluiten. Waarom zou je dat doen? Of waarom zou je dat niet doen? Er zijn verschillende redenen om juist wel of niet een dierenverzekering af te sluiten. In dit blog lees je 3 redenen voor én 2 redenen tegen een huisdier verzekering.

Voor:

  1. Een mens heeft een zorgverzekering, waarom een huisdier dan niet?

Dit is best een punt. Waarom zou je jezelf wel goed beschermen tegen medische kosten en zorgen dat je altijd zorg kunt krijgen (ongeacht je banksaldo) en je huisdier moet maar geluk hebben dat je wat geld achter de hand hebt.

  1. Je huisdier betekent alles voor je en je wilt geen keuze maken tussen zijn leven of geld op de bank

Voor veel mensen is hun huisdier onderdeel van het gezin. Je hecht je aan je hond of kat en hebt er alles voor over. Het beste voer, een fijne slaapplek, een oppas als je op vakantie gaat etc. Mocht je dier onverhoopt ziek worden dan wil je niet hoeven kiezen tussen die dure dierenartsrekening of een spuitje van twee tientjes. Je houdt van je dier!

  1. Je wilt een verantwoordelijk baasje zijn

Jij vindt dat je bepaalde verplichtingen bent aangegaan toen je je dier kocht. Je moet zorgen dat hij op tijd te eten en te drinken krijgt, een goed verblijf heeft, regelmatig naar buiten kan en dat je rekening houdt met de aanwezigheid van je huisdier. Een dierenverzekering is onlosmakelijk verbonden met het hebben van een huisdier en het hoort er gewoon bij. Nee is geen optie in dit geval.

Lees tip:  Dit is waarom je de eikenprocessierups het beste preventief kunt bestrijden

Tegen:

  1. Je hebt geld achter de hand

Jij vindt dat een dierenverzekering te veel van het goede is. Je betaalt elke maand premie en je moet nog maar afwachten of je ooit voor hoge kosten komt te staan en wilt niet betalen voor iets dat niet nodig is. Je hebt een spaarrekening waarmee je een behoorlijke buffer hebt wanneer het nodig is. In dit geval kun je er voor kiezen om geen dierenverzekering af te sluiten.

  1. Je kunt het geld niet missen

In dit geval kun je je afvragen of je nog een keuze hebt. Als je het geld niet kunt missen, en dat kan al snel enkele tientjes per maand zijn, dan kun je ook geen huisdierverzekering afsluiten. Wanneer je dier een grote medische ingreep moet ondergaan kun je niet anders dan hem laten inslapen.

Bron: Tinki.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.