Jouw hond beschermen tegen teken

Het is geen pretje om in de lente- en zomermaanden teken bij uw hond te moeten verwijderen. Niet alleen zijn deze bloedzuigers akelig om te zien, helemaal gevuld met het zuurverdiende bloed van uw huisdier, ze zijn ook nog eens moeilijk te verwijderen, zodat u ze van dichtbij moet bekijken om succes te garanderen. Omdat ze te lang blijven zitten of niet volledig verwijderd worden, kunnen deze kevers ernstige ziekten veroorzaken. Dus, wat kunt u doen om uw hond dit seizoen teekvrij te houden? Er zijn veel verschillende methoden om van teken af te komen en ze te voorkomen, en ze werken op verschillende manieren. Hier zijn tien ideeën voor u om te overwegen …

Spot-on Behandelingen

Het gebruik van een spot-on medicijn dat u koopt bij uw dierenarts, dierenwinkel of online kan een zeer effectieve methode zijn om zowel teken als vlooien onder controle te houden. Deze medicijnen zijn effectief in het op afstand houden van parasieten voor maximaal een maand. Hoewel deze medicijnen geweldig zijn, moet u toch heel voorzichtig zijn met welke u gebruikt. Zorg ervoor dat u alle etiketten zorgvuldig leest, en als u twijfels heeft, vraag dan advies aan uw dierenarts voordat u het middel gebruikt.

Orale Geneesmiddelen

Pillen die één keer per maand worden toegediend zijn gemakkelijk verkrijgbaar voor honden. Deze medicijnen doden zowel teken als onvolwassen vlooien en verstoren de levenscyclus van vlooien. Ze zijn gemakkelijk toe te dienen en u hoeft zich geen zorgen te maken over kleine kinderen en katten die direct na het toedienen in contact komen met de hond, zoals dat wel het geval is bij spot-on behandelingen.

Lees tip:  Mijn introductie met Trixie

Shampoos

Uw hond wassen met een shampoo die medicinale ingrediënten bevat, doodt over het algemeen teken bij contact. Dit kan een goedkope (maar arbeidsintensieve) methode zijn om uw hond tijdens het hoogseizoen tegen teken te beschermen. U zult het proces vaker moeten herhalen, ongeveer om de twee weken, omdat de effectieve ingrediënten niet zo lang blijven zitten als een spot-on of orale medicatie.

Teek Dips

Een dip is een geconcentreerde chemische stof die in water moet worden verdund en met een spons op de vacht van het dier moet worden aangebracht of over de rug moet worden gegoten. Het is niet de bedoeling dat deze behandeling na het aanbrengen wordt afgespoeld. De chemische stoffen die in dips worden gebruikt kunnen zeer sterk zijn, dus lees voor gebruik zorgvuldig de etiketten. U mag een dip niet gebruiken bij zeer jonge dieren (jonger dan vier maanden) of bij drachtige of zogende huisdieren. Vraag uw dierenarts om advies voordat u puppy’s, drachtige of zogende huisdieren behandelt.

Halsbanden tegen teken

Halsbanden die teken afweren zijn een extra preventiemiddel dat u kunt gebruiken, hoewel ze voornamelijk alleen nuttig zijn om de nek en de kop tegen teken te beschermen. De tekenhalsband moet contact maken met de huid van uw hond om de chemicaliën over te brengen op de vacht en huid van de hond. Wanneer u dit type halsband omdoet, moet u ervoor zorgen dat er net genoeg ruimte is om twee vingers onder de halsband te steken wanneer die om de nek van de hond zit. Knip overtollige lengte van de halsband af om te voorkomen dat uw hond erop gaat kauwen. Let op tekenen van ongemak (bv. overmatig krabben) voor het geval er een allergische reactie op de halsband optreedt. Zorg ervoor dat u de etiketten zorgvuldig leest wanneer u een halsband kiest. Tip: anti teek EM keramiek pijpjes voor paracord honden halsbanden..

Lees tip:  Wat is het beste dieet voor jou hond?

Poeders

Tekenpoeders zijn een andere vorm van topische medicatie en doden en verdrijven teken van uw hond. Deze poeders moeten met zorg worden gebruikt bij het aanbrengen. Zorg ervoor dat het poeder dat u gebruikt, is geëtiketteerd voor honden vóór gebruik, evenals voor de specifieke leeftijd van uw hond. Controleer ook op het etiket of het product bedoeld is om zowel teken als vlooien te doden. Dit zeer fijne poeder kan bij inademing irriterend zijn voor de mond of longen, dus gebruik kleine hoeveelheden en wrijf het langzaam in de huid. Houd het poeder uit de buurt van het gezicht en de ogen bij het aanbrengen. U moet het product vaker opnieuw aanbrengen, in het hoogseizoen ongeveer eenmaal per week. Sommige poeders kunnen ook worden gebruikt op plaatsen waar uw hond slaapt, en in andere delen van het huishouden waar uw hond vaak komt.

Teken Sprays

Een andere topische toepassing van medicatie, teekenspray doodt teken snel en biedt residuele bescherming. De spray kan worden gebruikt tussen de shampoo- en dompelbeurten door en wanneer u van plan bent met uw hond in bosrijke gebieden door te brengen, waar teken het meest voorkomen. Wees voorzichtig bij het gebruik van dit product en andere teekbestrijdingsproducten rond het gezicht van uw hond, en gebruik het niet op of in de buurt van andere dieren in huis. 

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.