Wat is het beste dieet voor jou hond?

Het kan er al vrij snel insluipen dat jij je hond lekker verwend, en dat die binnen de korste keren een paar kilootjes te zwaar is. Net als dat dat voor ons niet gezond is, is dat voor honden ook niet gezond. Het is beter als je hond een gezond gewicht heeft, en niet teveel lichaamsvet heeft. Echter is het voor een hond net zo moeilijk als voor ons om wat kilootjes kwijt te raken. Zodra je hond gewend is aan een bepaalde hoeveelheid voer zal die constant om meer vragen als je de porties afbouwt. Wat kun je nu het beste doen om het dieet van je hond succesvol te laten verlopen?

Eiwitrijk en laag in vet

Eiwitrijke voeding is goed voor je hond omdat het vullend voedsel is. Daarnaast is het belangrijk om het voedsel laag in vet te houden, zodat je hond niet teveel lichaamsvet zal krijgen. Eitwitrijke voeding is daarnaast ook goed voor je hond omdat het de spieropbouw van je hond zal stimuleren. Eigenlijk werkt dit principe hetzelfde als voor mensen. 

Geef niet meer dan 3 tussendoortjes

Heel simpel: snacken is niet goed voor je hond omdat het onnodige calorieën zijn. Geef je hond liever goede maaltijden waar hij of zij heel de dag op kan teren. Je hebt wel gezondere snacks voor honden, maar ook die zijn eigenlijk onnodig. Leer het jezelf ook zeker niet aan dat je je hond als hij of zij iets goeds doet elke keer een snoepje of een snack geeft.

Lees tip:  Red een luipaard met een tekening

Ga voor natuurlijke, gezonde voeding

Hondenvoer met heel veel toegevoegde smaak-, kleur- en geurstoffen is niet goed voor je hond. Het liefst hou je je hondervoer ook zo natuurlijk mogelijk. Daarnaast is het goed mogelijk dat je hond ook allergisch is voor bepaalde dingen in hondenvoer uit de supermarkt. Een oplossing hiervoor is je hond hypoallergeen hondenvoer te geven. Dit voedsel is gemaakt van insecten eiwitten en andere natuurlijke toevoegingen zoals lijnzaad en spirulina, en is dus 100% natuurlijk. Met dit voedsel ben je verzekerd van een gezonde hond!

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.