5x Populairste huisdieren van Nederland

5x Populairste huisdieren van Nederland

Nederlanders zijn gek op huisdieren, maar liefst 6 van de 10 huishoudens in Nederland heeft ten minste een huisdier. Samen hadden we in 2015 in Nederland meer dan 33 miljoen huisdieren, dat is ongeveer twee huisdieren per inwoner. Een ongekend aantal, maar wat zijn nu de populairste huisdieren van Nederland? Wij zochten het voor je uit en zetten de populairste huisdieren op een rij.

Op plaats 1: Katten

Met stip op 1 van populairste huisdieren van Nederland staat de kat. Heerlijk om op schoot te hebben, te aaien en met ze te spelen. De meeste Nederlanders nemen er niet een, maar kiezen voor twee huisdieren. Met name katten zonder stamboom zijn in Nederland populair. Heeft je kat vlooien? Seresto vlooienband kat helpt bij het verwijderen van deze vlooien bij je kat.

Op plaats 2: Honden

Ongeveer 1,5 miljoen honden zijn er in Nederland, een ongekend aantal. Honden hebben zo’n grote populariteit door de loyaliteit, maar ook doordat je met ze kunt spelen, knuffelen en wandelen. Lekker de natuur in met een Labrador Retriever, Duitse Herder, Golden Retriever, Berner Senner en de Franse bulldog. Dit zijn dan ook de populairste rashonden van Nederland

Op plaats 3: Vijvervissen

Waar de meeste Nederlanders er van katten of honden maximaal een of twee hebben, hebben de eigenaren van vijvervissen er vaak wel 13 tot 14 tegelijk. Op die manier wint de vis natuurlijk snel terrein in deze lijst met populairste huisdieren van Nederland. Qua vijvervissen zijn goudvissen, koi karpers, de zonnebaars en de winde de populairste vissen.

Lees tip:  Op zoek naar het beste voer voor uw hond?

Op plaats 4: Vogels

Van een zingende parkiet tot een voliere in de tuin, Nederlanders zijn gek op vogels. Met name veel oudere Nederlanders hebben nog vogels, daarom kan het goed dat vogels de komende tijd gaan dalen in deze lijst. Voorlopig staan vogels, met parkieten in het bijzonder, nog hoog in deze lijst.

Op plaats 5: Konijnen

De Vlaamse Reus, Nederlandse Hangoor Dwerg en de Kleurdwerg zijn zomaar drie veel voorkomende konijnenrassen in Nederland. Met name kinderen vinden konijnen een onwijs leuk huisdier om lekker mee te knuffelen, vooral omdat ze zo zacht en handzaam zijn.

Verzorg jouw huisdieren goed met de juiste producten

Met goudvissen, knaagdieren, kippen, reptielen en postduiven die de lijst met populairste huisdieren van Nederland compleet maken, is Nederland een land dat gek is op dieren. Dat betekent ook dat we onze dieren graag verwennen met goed voer, dierenspeeltjes en af en toe iets extra’s. Tegenwoordig shop je deze dierenproducten eenvoudig online, bij online dierenwinkels. Zorg ervoor dat je vooraf altijd de beoordelingen leest, zodat je een betrouwbare online dierenwinkel uitzoekt. Bekende online dierenwinkels met goede beoordelingen zijn in ieder geval Zooplus en Max & Luna. Je leest de beoordelingen van deze dierenwinkels via Goedbeoordeeld.Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.