Tips om de hond te leren alleen thuis te zijn

Heb je net een hondje aangeschaft? Het duurt natuurlijk even voordat het hondje dan gewend is aan de nieuwe mensen en omgeving. Je hond kan in de meeste gevallen niet zomaar eventjes mee naar je werk. Het is dus belangrijk dat de hond ook leert wennen aan het alleen zijn. Dit kan best lastig zijn als de hond pas aan jou en je gezin gewend is! Waarschijnlijk zal je hondje het hier vrij zwaar mee hebben. Het hondje begint te piepen aangezien zijn moeder zo vroeger altijd zou komen.

De eerste nachten dat de hond bij jou is, is het helemaal niet zo erg om de hond mee te nemen naar je slaapkamer. Op deze manier bouw je het vertrouwen van de hond op. Je laat hem zien dat je er voor hem bent. Een klein hondje heeft natuurlijk veel aandacht nodig en het is niet erg als jij hem dit ook geeft! Het is belangrijk dat de hond langzamerhand went aan het alleen zijn, maar dit hoeft niet in één keer. Je kunt de hond langzaam laten wennen door hem steeds iets langer alleen te laten. Zo kan je met enkele minuten beginnen en dit langzaam veranderen naar een aantal uren. Zodra de hond eenmaal weet dat je terug blijft komen, zal hij er veel minder moeite mee hebben als je weggaat.

Het uitlaten van de hond

Een klein hondje zal natuurlijk regelmatig uitgelaten moeten worden. Het is daarom belangrijk dat de hond op tijd uitgelaten wordt, ook wanneer je aan het werk bent. Heb je eventjes geen mogelijkheid om de hond uit te laten? Dan is het aan te raden om dit aan een familielid over te laten. Ook kan je kiezen voor een hondenuitlaatservice. Wanneer ze bij een uitlaatservice de hond uitlaten, dan laten ze vaak meerdere honden tegelijkertijd uit. Op deze manier leert je hondje ook vanaf begin af aan om sociaal te zijn. Dit is natuurlijk een groot bijkomend voordeel!

Lees tip:  Het hebben van een huisdier: de voordelen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.