Tips om uw hond vriendjes te laten maken

Heeft u onlangs een hondje gekocht? Of heeft u al langer een hond, maar is deze erg schuw? Dan is het belangrijk dat u de hond met zijn soortgenoten laat spelen. Het is natuurlijk goed voor een hond wanneer deze met andere honden kan spelen. Toch vinden niet alle honden dit even prettig. Veel honden kunt u alsnog laten wennen om met andere honden te spelen. Zo krijgt uw hond toch de vriendjes die hij zo hard nodig heeft!

U kunt de hond ook naar een hondenuitlaatservice sturen. Een hondenoppas of uitlaatservice kan ervoor zorgen dat uw hond met andere honden in aanraking komt. Dit kan erg prettig zijn wanneer u zelf niet voldoende tijd heeft om uw hond met andere honden te laten spelen. Veel plekken hebben wel één of meerdere uitlaatservices, waaronder bijvoorbeeld Alphen aan den Rijn en Amsterdam.

Welke honden kunt u het beste uitkiezen?

Het is belangrijk dat u uw hond met vriendelijke honden laat spelen. Het is ook belangrijk dat uw eigen hond de andere hond niet als vijand ziet. Weet u met wat voor honden uw lieveling het liefste speelt? Zo speelt de ene hond bijvoorbeeld vooral graag met kleinere hondjes. Tijdens het hond uitlaten komt u waarschijnlijk voldoende andere honden tegen. Aan de reactie van uw eigen hond kunt u zien of de honden geschikt zijn om met elkaar te spelen.

Kan uw hond niet goed met andere honden omgaan?

Is uw hond agressief naar andere honden en durft u de hond daarom niet met anderen te laten spelen? Dan is het verstandig om hulp te zoeken voor uw hond. In veel gevallen kan er toch nog aan uw hond geleerd worden hoe hij met andere honden om kan gaan. Een expert is meestal niet lastig te vinden. Of u nou in Alphen aan den Rijn woont, of in Arnhem, er zit altijd wel een specialist bij u in de buurt.

Lees tip:  Nieuwe ambassadeur reikt half miljoenste DierenDiploma uit


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.