De leukste huisdieren voor jonge kinderen

Dus je kind wil een huisdier, maar je bent gewoon geen hond of kat (of iemand in de familie is allergisch). Wat moet een ouder doen? Probeer een van deze kleinere, minder intimiderende huisdieren voor uw kleine dierenliefhebbers!

Houd er rekening mee dat experts aanbevelen dat kinderen pas hun eigen huisdier hebben als ze ongeveer 8 jaar oud zijn, wanneer ze in staat zijn om zelf voor het dier te zorgen. Wil je nog steeds een klein familielid toevoegen? Hier zijn enkele goede opties:

Ratten

Nee, we hebben het niet over het soort dat door de kanalen van Amsterdam zwerven. Gedomesticeerde ratten (die best schattig zijn, als je van knaagdieren houdt) zijn eigenlijk geweldige huisdieren. Ratten kunnen kalm, ontspannen, niet zo noppig zijn als andere kleine zoogdieren, en ze kunnen veel worden behandeld. Ze kunnen zelfs worden getraind om kleine voorwerpen op te halen en een kattenbak te gebruiken. 

Levensduur: 2-3 jaar

Hamsters

Kinderen zullen het geweldig vinden om deze kleine jongens door tunnels te zien rennen en op hamsterwielen te rennen (de hele nacht!), Hoewel jongeren zich ervan bewust moeten zijn dat deze kleine knaagdieren, vooral vrouwtjes, kunnen bijten, dus ze moeten extra voorzichtig zijn. 

Levensduur: 3-5 jaar

3. Cavia’s

Cavia’s zijn geweldige huisdieren zolang je de tijd hebt om erin te investeren (ze moeten met je spelen!) En bereid bent om een ​​paar zachtaardige knaagdieren te kopen (het zijn sociale dieren en zullen eenzaam worden wanneer solitair). Deze kleine mannetjes behoren tot dezelfde familie als hamsters, maar hebben een nog zachter karakter en zullen minder snel bijten. Ze hebben echter stimulatie en aandacht nodig, dus als u denkt dat uw kind snel zijn interesse zal verliezen, is hij misschien niet de beste keuze voor jou.

Lees tip:  IJstraktaties voor de dierbewoners in Dierenpark Amersfoort

Levensduur: 5-10 jaar

Voor al deze leuke dieren heb je natuurlijk wel een mooi hok nodig. Hierbij heb je natuurlijk bakjes, drinkflesjes, hooi en brokjes nodig. Natuurlijk ga je niet meer naar de winkel en ga je deze dierenartikelen online kopen. De online dierenwinkel van Mr. Animal heeft meer dan 10.000 producten waar je uit kan kiezen. Zo vind je altijd wel een mooie kooi of hooi!

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.