Luipaard in de Jungle

Red een luipaard met een tekening

Geld inzamelen voor het goede doel hoeft niet altijd een vraag om geld te betekenen: soms hoef je enkel je inspiratie te gebruiken! Zo ook binnen de campagne ‘Draw for Wild Cats’, opgezet door The Bite-Sized Backpacker, het reisplatform voor backpackers. Naast reisgidsen biedt de site ook inspirerende gidsen voor het spotten van wilde dieren in een groot aantal bestemmingen aan. De mascotte van de website, een klein knuffelluipaard, werd in meer dan 50 landen op de foto gezet. Om geld in te zamelen voor het welzijn van wilde katten en het behoud van hun leefgebieden, werd een tekenactie georganiseerd.

Tekenen voor het goede doel

Wereldwijd neemt de omvang van de leefgebieden van wilde dieren af; zo ook van de vele wilde katachtigen die verspreid over de aarde hun thuis vinden. Neem bijvoorbeeld de amoerpanter, een luipaardachtige woonachtig in China. Hoewel de panter voorheen in zowel Korea als China voorkomt, in het leefgebied van het dier teruggedrongen naar minder dan 10.000 m2. Naar schatting zijn er nog maar 90 levende exemplaren over.

Om de amoerpanter en zijn neven en nichten te beschermen, werd de campagne ‘Draw for Wild Cats’ gestart. Kunstenaar wordt gevraagd de avonturen van het reizende knuffelluipaard, genaamd Fluffy, in hun eigen stijl na te tekenen – digitaal, of met de hand. Inmiddels zijn er inzendingen uit Japan, Zwitserland, Italië, Thailand en meer gepubliceerd.

Donaties in de vorm van kleding en merchandise

Waar het geld voor de donaties vandaan komt? Met toestemming van de kunstenaars worden de mooiste ontwerpen gebruikt voor het creëren van kleding en merchandise. Na financiering van de campagne wordt de opbrengst van het project gedoneerd aan natuurorganisaties die zich inzetten voor het welzijn van wilde katachtigen en het behoud van de leefgebieden van de dieren.

Lees tip:  Nieuwe ambassadeur reikt half miljoenste DierenDiploma uit
'Draw for Wild' Cats Merchandise
Ontwerpen van grafische kunstenaars Manami (Japan), Camilla (Sweden), Martin Kündi (Switzerland) en Saeki Kensuke (Japan).

Ontwerpen van kunstenaars Martin Kündi (Switzerland), Freshy (Thailand), Hanemizu (Italië) en Saeki Kensuke (Japan).

Ook als je geen tekentalent hebt kan je een bijdrage leveren: zo kan je natuurlijk een mooi t-shirt, een leuke mol of een stoere tas uit de ‘Draw for Wild Cats’-serie kopen. Daarnaast kan je ook één van Fluffy’s vrienden aanschaffen: alle knuffels die via de site worden gekocht dragen namelijk ook bij aan het goede doel.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.