Dieren zijn belangrijk voor de balans van de natuur.

Niet iedereen staat er in het hedendaagse leven nog bij stil maar dieren zijn heel belangrijk voor de natuur. Zelfs de hele zeldzame dieren zijn erg belangrijk in het hedendaagse leven, we begrijpen dat misschien niet iedereen begrijpt waarom dat is. En om die reden hebben we in dit blog een aantal redenen genoemd waarom dieren belangrijk zijn voor de balans van de natuur. In de hoop dat als jij ook een van de velen bent die niet precies begrijpt waar sommige dieren nog voor dienen het na dit blog een stukje duidelijker is.

Verschillende redenen

Er zijn verschillende redenen maar ook verschillende doeleinden waarom dieren de aarde in balans houden en waarom ze belangrijk zijn. Dieren zorgen natuurlijk voor voedsel, denk hierbij aan de vlees en zuivel industrie. Zonder een koe bijvoorbeeld deze is belangrijk voor beide voedsel industrieën. De koe is goed voor zowel zuivel producten als vlees producten.

Dieren zijn niet alleen goed voor voedsel ook voor andere materialen, zoals bont of wol van een schaap.

Dieren voor werkzaamheden.

Dieren worden in het hedendaagse leven vooral gebruikt voor voedsel doeleinden, maar ze worden ook voor verschillende werkzaamheden of als hulpmiddelen gebruikt.

Denk bijvoorbeeld aan blinde geleide honden, deze helpen mensen met een slecht zicht of die blind zijn toch soort van zelfstandig te bewegen door het leven. In derde wereldlanden worden ook nog veel dieren gebruikt om werkzaamheden te doen. Paarden die op het land werken of worden gebruikt als vervoermiddel om zelf van A naar B te komen of om goederen te vervoeren met een wagen. Maar ook koeien en buffels die op het land werken om bijvoorbeeld een ploeg door het veld te trekken zodat daar weer gewassen op verbouwd kunnen worden.

Lees tip:  Soorten kattenvoer voor jouw kat

De welzijn van het dier

Ondanks al deze handige dingen waar dieren goed voor zijn of voor kunnen dienen is er maar 1 ding het allerbelangrijkste. Het welzijn van het dier en de manier waarop het dier bijvoorbeeld geleefd heeft voor dat er van ‘geprofiteerd’ zal worden. Dus de kip bij de slager vandaan moet een mooi leven gehad hebben. Een vrije uitloop kip dus, geen plofkip die zijn hele leven opgesloten heeft gezeten. Gelukkig zijn er partijen die zich hard maken voor de rechten van dieren zoals de partij voor de dieren.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.