Welk voer kan ik het beste aan mijn hond geven

Welk voer kan ik het beste aan mijn hond geven?

Veel nieuwbakken baasjes vragen het zich af waar zij het verstandigste aan doen wanneer het op eten aankomt voor hun hond. Is vers vlees of droogvoer nu beter? Sinds het vele thuiswerken van de afgelopen tijd hebben nogal wat mensen een pup in huis gehaald. De pup voer je doorgaans speciale brokjes en dat viermaal per dag. Wordt de pup iets ouder (rond de pubertijd) dan kun je overgaan tot tweemaal daags voeding geven en worden de porties vanzelfsprekend wat groter.

Tegen de tijd dat je hond ‘pup af’ is en zo’n 1,5 jaar oud is (bij 3 jaar zijn zij echt volwassen), kun je aftasten welke voeding het beste bij jouw hond past. Meestal kiezen hondenbaasjes voor droog- dan wel zacht voer.

Waarom zacht voer geven?

Zacht voer is een geheel eigen keuze en is (meestal) een duurdere optie dan droogvoer. Hondeneigenaren willen hun hond een zo natuurlijk mogelijk dieet bieden, en dan hoort er nu eenmaal vlees op het menu te staan. Dit kan voorgegaard vlees zijn of vers vlees voor dieren.

Zacht voer kan bestaan uit vers vlees: zoals van het welbekende merk Smuldier bijvoorbeeld (wat je diepgevroren koopt – en waaraan vitamines en mineralen zijn toegevoegd voor een volwaardige maaltijd). Geef geen vlees aan honden wat voor menselijke consumptie bestemd is en zeker geen rauw voer of varkensvlees.

Zacht voorgegaard vlees: dit koop je bij zowel de dierenwinkel als in de supermarkt en is verkrijgbaar in aluminium bakjes of in blik.

Zacht voer? Geef dental sticks

Let op: kies jij voor zacht voer, geef je hond dan dagelijks enkele harde hondenkoekjes en dental sticks (van het welbekende Dentastix) na hun tweede en laatste maal ’s avonds. Met dental sticks reinig je de tanden van de hond wat noodzakelijk is om etensresten tussen de kiezen weg te krijgen. Honden zijn gek op Dentastix dus dat zit wel goed. Is jouw hond niet zo heel groot, dan geef je een kleine versie van de Dentastix of je breekt de stick door de helft.

Lees tip:  De Onmisbare Rol van Blindengeleidehonden: Een Verhaal van Vertrouwen en Vriendschap

Droogvoer geven

Droogvoer is een goed alternatief voor vers vlees. Bij vooraanstaande merken zoals Royal Canin zijn zeer uitgebalanceerde droogvoer maaltijden verkrijgbaar, voor vele type honden. Van groot tot klein en van de junior hond tot de senior of zwaargewichten. Royal Canin is overigens niet goedkoper dan het geven van vers voer, voor de prijs hoef je er dus niet voor te kiezen.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.