De beste vangst met karperboilies

De lente is inmiddels begonnen en de echte visser is er helemaal klaar voor. De hengels staan klaar, het lokvoer staat klaar en ook de rest van de spullen worden gepakt. Tijd om te gaan karpervissen!

De juiste plek zoeken

Wanneer je gaat vissen op karpers, is het belangrijk een goede visstek uit te zoeken. Het mooiste is een plek waar de vissen zich zouden kunnen verzamelen. Die goede plekken vind je bijvoorbeeld bij dood hout, overhangende bomen en opkomende waterlelievelden. Deze plaatsen zijn erg in trek bij de karpers als voederplek. Zoek wel een plek waar niet al te veel vissers je voor geweest zijn. Deze no-go plekken herken je aan platgetreden paadjes en vertrapte bloemen. Probeer gerust eens het onmogelijke. Een stek die niet makkelijk te bereiken is, kan soms de oplossing bieden voor een betere vangst.

Gebruik het juiste aas

Om karpers naar je stek te lokken, heb je veel verschillende soorten aas op de markt. Karperboilies zijn een echte aanrader. Deze kleine ronde balletjes bestaan uit dierlijk of plantaardig meel, zoals maïsmeel of vismeel. Door deze balletjes te koken worden het kleine harde balletjes. Het harde buitenlaagje zorgt ervoor dat kleiner witvis niet van jouw aas kan snoepen. Je kunt met de boilies dus gericht op karpers vissen. Karperboilies zijn verkrijgbaar in veel verschillende smaken. Ook variëren ze in diameter. Welke boilies het meest geschikt zijn, voor jouw visstek is een kwestie van uitproberen. Waar de één zweert bij de aardbeiensmaak, gaat de ander juist voor de scopex.

Lees tip:  Jouw hond beschermen tegen teken

De juiste uitrusting

Alleen met het juiste voer kom je er niet. Je zult ook goed materiaal mee moeten brengen. Een goede hengel, een slijtvaste vislijn en een sterke rol zijn erg belangrijk. Geen verstand van dit soort uitrusting? Dan kun je het beste om raad vragen bij de professionele vissportwinkel. Zij kunnen je altijd uitstekend adviseren.

Geduld is een schone zaak

Vissen vraagt om geduld. Constant bij je stek zitten en om de haverklap aas in het water gooien heeft geen zin. Het is zelfs mogelijk dat je de vissen dan juist wegjaagt. Ga er dan ook niet vanuit direct een karper aan de haak te slaan. Het kan wel een hele dag duren. Daarnaast bestaat uiteraard ook de mogelijkheid dat de karpers vandaag helemaal niet willen bijten. Geef niet te snel op, maar kom gewoon de volgende dag weer. De aanhouder wint!Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.