Vijf tips bij het afsluiten van een huisdierenverzekering

Vijf tips bij het afsluiten van een huisdierenverzekering

Steeds vaker nemen mensen het besluit om een verzekering af te sluiten voor hun huisdier(en). Huisdieren nemen een steeds grotere plek binnen een gezin in. Als je goed voor je huisdier wilt zorgen, dan lopen de kosten bij een ongeluk of infecties al snel op. Daarom is het slim om een huisdierverzekering af te sluiten, zodat je de onvoorziene kosten de baas kunt zijn. In dit artikel vind je tips over het afsluiten van een huisdierverzekering.

1. Hoe jonger, hoe beter

Verzekeringsmaatschappijen willen het liefst een verzekering bieden aan jonge en gezonde huisdieren. Oude en zieke huisdieren brengen meestal meer kosten met zich mee, waardoor de premies omhoog moeten. Stijgende premies zullen er uiteindelijk voor zorgen dat een verzekeringsmaatschappij klanten verliest. Het is belangrijk om niet te wachten tot je huisdier oud en ziek is, want dan zullen verzekeringsmaatschappijen je eerder een verzekering weigeren.

2. Vergelijk huisdierenverzekeringen

Om een goed beeld te krijgen van wat er mogelijk is op het gebied van huisdierverzekeringen, is het aan te raden om verschillende verzekeringsmaatschappijen met elkaar te vergelijken. Het vergelijken van verschillende website kan je heel wat premiegeld besparen. Een website die een goed beeld geeft van de verschillende maatschappijen is Totaalbesparen.com. Daar kun je een dierenverzekering vergelijken en direct afsluiten.

3. Verleden van het huisdier

Om een schatting te kunnen maken van de behandeling die je huisdier in het aankomende jaar nodig heeft, kun je kijken naar het verleden. Welke klachten blijven voorkomen bij je huisdier? Heeft hij zwakke poten, is hij wild of heeft hij al eens een operatie gehad? Op basis van dergelijke informatie kun je een grove inschatting maken van de kosten die je dit jaar gaat maken. Dit kan je helpen om een bijpassende verzekering te vinden.

Lees tip:  Veilig paardrijden met springschoenen

4. Eigen risico

Bij het afsluiten van verzekering moet je goed letten op het eigen risico. Als je een inschatting hebt gemaakt van de kosten die je waarschijnlijk gaat maken, kun je bepalen hoe hoog je het eigen risico wilt. Als je veel kosten hebt, dan kun je het eigen risico beter laag hebben staan. Als je weinig kosten maakt, dan kun je beter voor een lagere premie kiezen in combinatie met een hoog eigen risico.

5. Aanvullende verzekering

Als je een huisdierenverzekering afsluit, wil het niet zeggen dat daarmee alle kosten zijn vergoed. Sommige kosten worden vergoed in een aanvullende verzekering. Let goed op welke kosten er worden vergoed in een basisverzekering. Specifieke behandelingen zijn meestal niet in een basisverzekering opgenomen. Een crematie is bijvoorbeeld zo een specifieke behandeling. Als je huisdier ouder wordt, is het verstandig om daar een aanvullende verzekering voor af te sluiten.Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.