hond op schouder

Een nieuwe puppy? Dit zijn de dingen die je echt in huis moet hebben!

Heb jij een nieuw hondje in huis? Dan wil je er zeker van zijn dat je nieuwe puppy zich zo snel mogelijk helemaal op zijn of haar gemak voelt. Je dient er dan voor te zorgen dat je de nodige en belangrijke spullen in huis hebt. Wij hebben een handig lijstje voor je gemaakt met de spullen die je daar echt voor nodig hebt.

Je hond heeft een eigen plekje nodig

Een van de belangrijkste zaken voor een hond is dat die een eigen plekje heeft in huis. Zo weet je hond vanaf het begin wat de plek is om te rusten en te liggen wanneer je zelf bijvoorbeeld aan het eten bent. Een puppy slaapt ook ongeveer 18 tot 20 uur per etmaal en daarom is het belangrijk dat die een eigen en veilige plek heeft om helemaal tot rust te komen.Zoek daarvoor een mooie hondenmand waarvan je denkt dat je hond die ook leuk zal vinden! Aangezien een hondenmand bij de meeste mensen in de keuken of woonkamer staat, wil je natuurlijk dat deze ook goede bij de rest van het interieur past.

De spullen om je hond uit te laten

Een passend tuigje of een halsband is nodig wanneer je jouw puppy wilt gaan uitlaten. De halsband die hier het beste bij past is vaak ook afhankelijk van het soort hond dat je hebt. Sommige honden kunnen veel meer aan de lijn trekken en drukker zijn dan andere honden. Er zijn speciale halsbanden die het trekken van de hond verminderen, waardoor jij prettiger met je hond kunt wandelen. Zeker voor een puppy is het belangrijk om dit op een jonge leeftijd al goed aan te leren. 

Lees tip:  De 5 grootste trends in de kattenindustrie in 2022

Je kunt nog meer spullen nodig hebben voor het uitlaten. Denk aan poepzakjes of een hondenfluitje. Zeker wanneer je in drukke gebieden woont dan is het belangrijk om altijd poepzakjes mee te nemen wanneer je jouw hond aan het uitlaten bent. Wil je jouw hond juist wat los kunnen laten lopen in bijvoorbeeld een parkje? Dan is het handig om een hondenfluitje bij je te hebben. Lees hier meer over hoe een hondenfluitje werkt.

Overige spullen die handig/belangrijk zijn om te halen voor je puppy

Nog iets wat bijna onmisbaar is, is een penning met jouw eigen gegevens voor wanneer je jouw hond kwijt raakt. Je hoopt natuurlijk dat het nooit gebeurt, maar het kan altijd dat je hond een keer wegloopt. In dat geval is het belangrijk dat iemand anders weet waar de eigenaar van de hond woont en hem terug kan brengen.Voer is daarnaast natuurlijk onmisbaar en iedereen die een hond in huis haalt zal veel voer op voorraad hebben. Maar daarnaast kon je nog meer beloningsbrokjes of kauwkluiven in huis halen. Beloon je hond wanneer die iets goeds doet of houd je hond eens bezig met een kauwkluif wanneer je bijvoorbeeld familie of kennissen op bezoek hebt.Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.